Het Perron Dronten

In Dronten delen het Ichthus College, Almere College en Landstede MBO (entree- en niveau 2-opleiding) samen een schoolgebouw: Het Perron Dronten. Dit moderne en ruime gebouw hebben we samen ontworpen en gebouwd. Waarom? Omdat we een plek willen waar vmbo-basis en -kader-leerlingen direct na de basisschool kennis kunnen maken met breed beroepsonderwijs. En waar zij op dezelfde plek een mbo-diploma op niveau 2 kunnen behalen.

Dichtbij de praktijk
In Het Perron Dronten vind je het vmbo en mbo onder één dak. En dat is best uniek. Leerlingen ontdekken al vanaf de eerste klas waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Dat doen zij bijvoorbeeld door de handen uit de mouwen te steken tijdens de beroepsgerichte lessen in praktijklokalen. Deze zijn speciaal ingericht voor een bepaald vakgebied. Enthousiaste vakdocenten brengen er de praktijk heel dichtbij!

Naadloze aansluiting op het mbo
De inhoud van alle vakken hebben we samen ontwikkeld, waarbij we onze kennis, ervaringen en onderwijskundige inzichten delen. We bieden een doorlopende leerlijn van leerjaar 1 tot en met 6 (incl. mbo) en een naadloze aansluiting op het mbo. Sommige mbo-opleidingen kun je zelfs helemaal afronden in Het Perron Dronten.

3 scholen, elk hun eigenheid
Hoewel we samenwerken in één schoolgebouw, werken we allemaal vanuit onze eigenheid. Deze eigenheid krijgt op verschillende manieren vorm. Zo wordt bij de algemeen vormende vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde, in principe lesgegeven door docenten van de eigen school. Wel stemmen we de lessen af wat betreft inhoud, toetsing, methodes en lokaalinrichting. Ook onze pedagogische uitgangspunten zijn hetzelfde. Zo houden we de onderwijskwaliteit overal even hoog.

Kijk ook op www.hetperrondronten.nl