Landstede Groep

5 april 2018: Thema-avond over o.a. zorg, pubers en social media

21-02-2018

Op donderdag 5 april organiseert de ouderraad een bijzondere avond waarvoor zij ouders/verzorgers van leerlingen en toekomstige leerlingen uitnodigt. Ouders/verzorgers van leerlingen ontvangen daarvoor een uitnodiging via de mail. De ouders/verzorgers van toekomstige leerlingen worden uitgenodigd via de juffen en meesters van groep 8 van hun huidige school.

U krijgt de mogelijkheid om twee presentaties  bij te wonen over verschillende onderwerpen. Zo bepaalt u zelf de invulling van deze avond. Diverse sprekers zullen u in ongeveer 45 minuten bijpraten over hele verschillende onderwerpen.

Gamen en Social Media
Wanneer wordt gamen en/of het gebruik van social media problematisch? Welke invloed heeft u als ouder(s)/verzorger(s)? En wat kunt u doen? Tijdens de workshop krijgt u hierover uitleg en worden tips besproken.

Roken, alcohol en drugs
Wat maakt dat deze middelen zo verslavend zijn? Hoe werkt dit op het puberbrein? Wat heb je als opvoeder hierover te zeggen? Tijdens deze workshop is er een korte uitleg over de diverse middelen en komt u erachter hoeveel invloed u als ouder(s)/verzorger(s) heeft.

Stemmingsproblemen en laag zelfbeeld: hoort dat bij de puberteit of toch niet?
Je kunt je als ouder zorgen maken over je kind: je merkt dat hij/zij niet lekker in z'n vel zit, prikkelbaar of verdrietig is, alles negatief beoordeelt, weinig zelfvertrouwen heeft. Je weet dat in de puberteit alles op z'n kop kan staan, maar tot waar is het 'normaal'?

In deze workshop wordt ingegaan op stemmingsproblemen en zelfbeeldproblemen bij pubers. Hoe dit te herkennen is en wat je als ouder kunt doen.

Sexting en sociale media
De term sexting is een combinatie van de Engelse woorden ‘sex’ (seks) en ‘texting’ (‘sms’jes verzenden). Sexting is het verzenden (en ontvangen) van seksueel getinte beelden of tekstberichten door middel van een mobiele telefoon of internetapplicaties zoals WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram en Twitter. De risico’s van sexting zijn letterlijk grenzeloos.

Leren leren, plannen en organiseren
Heeft uw kind moeite met plannen en het organiseren van het huiswerk? In deze  interactieve workshop krijgt u nuttige tips en informatie, hoe u als ouder hier uw kind in kan begeleiden. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de werking van het puberbrein.

Puber in huis
Een zoon en dochter in de puberteit valt niet altijd mee. Zij of hij verandert in deze periode snel. Vindt u het soms ook zo moeilijk om met haar of hem om te gaan? U kunt met vragen zitten als:
- Mogen pubers zich kleden zoals ze willen?
- Wat doe je als je merkt dat je kind rookt of drinkt?
- Kiezen pubers wel de goede vrienden en vriendinnen?
- Kun je je kind eigenlijk nog wel iets verbieden?
- Hoe houd je contact met je puber?

Een mini workshop ‘een puber in huis’ kan antwoorden geven op vragen zoals hierboven.

Wanneer u geen uitnodiging met aanmeldformulier heeft ontvangen, dan sturen wij u deze graag alsnog toe. Stuurt u dan een mail naar:  ouderraaddronten@ichthusdronten.nl.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (0321) 31 29 32
Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10
Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Ons bezoekadres:
Ichthus College Dronten
Jupiterweg 25
8251 AW Dronten

Postadres:
Postbus 67
8250 AB Dronten