Landstede Groep

Burgemeester opent examenstunt Ichthus College Dronten

24-04-2017

Afgelopen vrijdag opende de burgemeester de examenstunt van het Ichthus College Dronten. Het thema van de stunt was ‘de muur’. De examenkandidaten tl-havo-vwo verdeelden alle leerlingen in twee groepen, Amerika en Mexico. Waar er aan de Amerikaanse kant een feestje werd gebouwd, hadden de leerlingen het aan de Mexicaanse kant een stuk moeilijker. De examenkandidaten wilden op deze manier laten zien wat er gebeurt als men juist de verschillen benadrukt, in plaats van de overeenkomsten. Na de examenstunt werd er een actiedag gehouden voor giro 555, waaraan verschillende leerlingen en medewerkers meewerkte. Een mooie aanvulling op de examenstunt.

Tijdens de opening van de examenstunt legde de burgemeester de verbinding met de giro 555 actie. Leerlingen konden zich van te voren inschrijven voor de actiedag giro 555. Door verschillende acties, zoals fietsen, auto’s wassen, eten verkopen, werd er €5000 opgehaald door de medewerkers en leerlingen.

Omroep Flevoland heeft vrijdagochtend in de radio-uitzending aan beide activiteiten aandacht besteed. Dit is terug te luisteren via http://www.omroepflevoland.nl/luisteren/Dit-is-Flevoland-deel1/21-04-2017

De aftermovie vind je op:  http://youtu.be/qyAiRtRAVOY

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
(0321) 31 29 32

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.