Landstede Groep

Het Perron Dronten ontvangt weer een gouden Schoolkantine Schaal!

12-07-2019

Het Perron Dronten heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Het Perron Dronten heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Dit harde werken is, net als in 2018 ook in 2019 beloond met de gouden Schoolkantine Schaal. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar, in de vorm van waterkannen op de balie. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.


De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Een volgende stap in een nog gezondere school is de aanleg van een vast watertappunt in de aula van de kantine. Dit verwachten wij volgend schooljaar te realiseren.

De Gezonde Schoolkantine

Het Perron werkt in het kader van het project FLASH samen met De Gezonde Schoolkantine en is een 4 jarig project. Het project FLASH is een samenwerking de Hogeschool Windesheim en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het voedingscentrum is hierbij ook nauw betrokken.
Wij werken samen met het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine & www.project-flash.nl.

Flash gezonde school Ichthus

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
088-8507330

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.