Landstede Groep

Ichthus College trots op leerling Anna

10-03-2022

Anna Havelaar, leerling van VWO 6 van het Ichthus College Dronten, heeft de essaywedstrijd van Odd Fellows gewonnen. De leerling heeft hiermee een reis naar IJsland en de Verenigde Staten gewonnen, met onder meer een bezoek aan de vergadering van de Verenigde Naties. Anna vertrekt op 15 juli. Het Ichthus College is trots op Anna en is van mening dat zij de school heel goed heeft vertegenwoordigd.Anna heeft een betoog geschreven over de verhouding tussen mensenrechten en geloofsovertuiging. Tijdens het interview heeft ze zich prima gepresenteerd (deels in het Engels) en tijdens de finale hield ze een wervelende elevator pitch. In haar essay betoogt de vwo-leerling dat mensenrechten voorrang moeten krijgen boven geloofsovertuiging.

De essaywedstrijd van Odd Fellows is een jaarlijkse schrijfwedstrijd. Leerlingen van het Ichthus en Almere College konden meedoen door een essay te schrijven over een actueel maatschappelijk onderwerp. Daaruit werden vijf genomineerden gekozen: Anna Havelaar, Isabella Hofland, Hester Turkstra, Suzanne Vesseur en Lois Grubben, waarvan de eerste vier leerlingen van het Ichthus College Dronten zijn.

Bij de Odd Fellows in Nederland en België is er een speciale commissie die zich bezig houdt met jeugdactiviteiten. Deze commissie houdt een jaarlijkse essay wedstrijd. Op het Ichthus College wordt ieder jaar in vwo 5 bij het vak Nederlands een betoog geschreven en besproken. De vakdocenten moedigen de leerlingen ook aan mee te doen met deze wedstrijd. Vanwege corona ging de wedstrijd vorig jaar niet door, maar dit jaar mochten zowel vwo 5 als vwo 6 deelnemen aan de wedstrijd van de Odd Fellows.

Anna wist met het winnen van deze prijs de krant ook al te halen:
Anna Havelaar naar IJsland en VS dankzij essaywedstrijd Odd Fellows | De Drontenaar | Nieuws uit de regio Dronten

Stel je vraag

Contact

Ichthus College Jupiterweg Dronten
Jupiterweg 25
8251 AW Dronten
Telefoonnummer: 088 - 850 7330
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Ichthus College Perron Dronten
De Arend 4
8251 GR Dronten
Telefoonnummer: 0321 - 20 90 10
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl