Landstede Groep

Ichthus Dronten leerlingen doen mee aan GEO week

06-06-2018

Op 28 mei is de 12e editie van de GeoWeek van start gegaan. Dit jaar heeft de GEO week een recordaantal deelnemers; 7000 leerlingen verspreid over het hele land doen mee. Ook twee vwo klassen van het Ichthus Dronten hebben de GeoWeek ervaren.

De GeoWeek is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). Tijdens deze week gaan leerlingen tussen de 10 en 15 jaar op expeditie met aardrijkskunde. Professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector organiseren een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles en delen zo hun expertise. Door ‘zelf te doen’ kunnen leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie ontdekken.

Leerlingen van het Ichthus in Dronten hebben ook verschillende Geo activiteiten gedaan. Zo hebben de leerlingen uit vwo 3 het schoolplein op de kaart gezet, samen met een expert van FACTO GEO (een bedrijf voor landmeetkunde). Vwo 2 heeft rondom school geëxperimenteerd met grondwater en grondzuivering, onder begeleiding van een deskundige van bodem-ID (een bedrijf gespecialiseerd in bodemsanering). Wellicht creëren deze expedities de geotechnici van de toekomst.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
(0321) 31 29 32

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.