Landstede Groep

Leerlingen Ichthus College Dronten met elkaar in debat

14-03-2017

Om hun medeleerlingen enthousiast te maken voor de politiek, organiseerden Erik Sjoers en Jorn Weessies afgelopen vrijdag een schooldebat bij Ichthus College Dronten. De twee leerlingen zijn zelf erg geïnteresseerd in de politiek en hebben van te voren de stellingen bedacht. Leerlingen konden zich vrijwillig opgeven voor het debat en konden aangeven welke partij ze wilden vertegenwoordigen. Tijdens het debat waren er ook gemeenteraadsleden, van de partijen VVD, CDA, GroenLinks en D66, aanwezig.

Er werd stevig gedebatteerd over verschillende onderwerpen, onder andere over de uitbreiding van het vliegveld in Lelystad. Door de goede begeleiding van Erik en Jorn, samen met docent Bart Veldhuizen, kwamen alle aanwezigen aan het woord. De gemeenteraadsleden ondersteunden de leerlingen met verschillende argumenten en complimenteerden de organisatoren van het debat.

Geslaagde middag
Jorn en Erik kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag, waarmee het hen zeker is gelukt om hun medeleerlingen enthousiast te maken. Mitsjel en Youri zeiden na afloop: “Het was eigenlijk veel te kort, het was echt leuk.” Ook directeur Gerlof Boersma reageerde enthousiast en heeft de organisatoren hartelijk bedankt voor de wijze waarop zij op korte termijn dit debat wisten te organiseren.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
(0321) 31 29 32

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.