Landstede Groep

Leerlingen Ichthus in actie voor Oekraïne

24-03-2022

Het Ichthus College Dronten kijkt tevreden terug op de inzamelingsactie van de school voor vluchtelingen uit Oekraïne. Maar liefst een bedrag van 6.000 euro overhandigden leerlingen en docenten deze week aan een lokaal initiatief, namelijk dat van Roos-KCB Holland BV.Zo konden leerlingen samen met hun klasgenoten lesuren “kopen” voor het goede doel. Het resultaat is dat op 24 maart de leerlingen of eerder vrij zijn of later beginnen of helemaal niet hoeven te komen. Maar ook bijvoorbeeld de verkoop van zelfgemaakte tosti’s zorgde voor een mooie bijdrage voor het goede doel.

De inval van Rusland in Oekraïne was de afgelopen tijd vaak onderwerp van gesprek in de klassen van het Ichthus College in Dronten. “Niets doen leek geen optie en besloten werd het gevoel van machteloosheid om te zetten in actie”, vertelt directeur Herman Kraak. “Als Ichthus College zijn we trots op onze leerlingen, dat zij omkijken naar een ander en voor mensen in nood zelf willen bijdragen.”

De opbrengst van de acties gaat naar een lokaal initiatief. Niels en Mariëlle Baars uit Dronten hebben contacten met een bedrijf in Oekraïne, dat vluchtelingen opvangt. Zij hebben veel spullen nodig en hebben het bedrijf uit Dronten gevraagd dit in Nederland in te zamelen. “We schakelen elke dag met onze contactpersonen in de Oekraïne, ook met een arts zodat we precies datgene sturen waar zij belang bij hebben”, vertelt Mariëlle Baars. Niels vult zijn vrouw aan: “We stoppen niet zolang ze ons daar zo hard nodig hebben”.

De acties binnen de school liepen goed en het bedrag liep al snel op. Leerlingcoördinator Mireille Schadee: “Onze leerlingen hebben veel acties ondernomen om geld in te zamelen. De directeur heeft het ingezamelde bedrag afgerond naar 6.000 euro. We zijn blij te kunnen bijdragen aan een lokaal initiatief voor de mensen die onze hulp zo hard nodig hebben”.

Stel je vraag

Contact

Ichthus College Jupiterweg Dronten
Jupiterweg 25
8251 AW Dronten
Telefoonnummer: 088 - 850 7330
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Ichthus College Perron Dronten
De Arend 4
8251 GR Dronten
Telefoonnummer: 0321 - 20 90 10
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl