Landstede Groep

Snuffelstage op het Perron Dronten

21-04-2021

Van 7 t/m 23 april zijn onze 3e jaars leerlingen in de sectoren Zorg en Welzijn, techniek en Economie en Ondernemen op snuffelstage. Het Ichthus Perron Dronten vindt stage super belangrijk omdat leerlingen zo ervaringen opdoen die ze op school niet kunnen opdoen. Ontdekken wat je leuk vindt of minder leuk, wat wel of niet bij je past, dat gaat veel beter in de praktijk.

De stageplekken verschillen enorm van plek. De één loopt in een supermarkt en de ander in een zorginstelling of in een techniekbedrijf. We krijgen leuke positieve berichten terug van zowel leerlingen als de bedrijven. Met elke leerling / bedrijf wordt tijdens de stageperiode contact gezocht door school, of dmv een bezoek en of een telefoontje.

Hieronder de ervaring van DH
Ik loop stage bij een kappers zaak! Ik heb het daar super erg naar mijn zijn !! Het is heel gezellig en ik leer super veel over het vak en over de opleiding! Wat ik allemaal kan verwachten als ik de kappers opleiding ga doen. Ik oefen op een oefenpop met haar. Ik heb watergolf gezet en permanente rollers. Daarnaast mocht ik ook mijn eigen moeder wassen. Ik vind het super leuk! En ik ga zeker de kappers opleiding doen na deze school !!!


En de ervaringen van DW
DW loopt door in de techniek en heeft het super naar zijn zin. Ook de begeleider is blij met hem. DW wil in de toekomst zeker iets met techniek gaan doen maar in welke vorm, dat weet hij nog niet. Op zijn podium houdt hij zich onder anderen bezig met aftersails en goederen rapen en nog veel meer. Hij is veel bezig en dat vindt hij fijn. Het contact met de collega's is prima. Omdat DW verschillende werkzaamheden doet werkt hij met verschillende mensen en dat is heel leerzaam.Stage is ook leerzaam als je op een plek zit en het blijkt dat het werk niet zo bij je past. Dan leer je echt iets over jezelf, wat je belangrijk vindt en wat minder belangrijk, nl… waar je kwaliteiten liggen en je leerpunten.

Zo ontdekte LH dat hij toch echt liever acteur wordt dan in de techniek werken. Dus wie weet zien we hem in de toekomst nog eens op de televisie of in een film!

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
088-8507330

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.