Landstede Groep

Inrichting van het onderwijs

We willen als school midden in de maatschappij staan en stemmen daarom ons onderwijs af op de media van vandaag. Digitaal leren en werken op school komt dan ook steeds vaker voor. Daarnaast heeft het Ichthus College Dronten een edutuin: deze zorgt die voor een verdere verdieping van ons onderwijs.

Inrichting leerjaar 1
In het schooljaar 2018-2019 werken we in leerjaar 1 met dakpanklassen en homogene klassen aan volgens onderstaand schema:

- BBL klas (Het Perron)
- KBL klas (Het Perron)
- TL klas
- TL/HAVO klas
- HAVO klas
- HAVO/VWO klas
- VWO klas

Voor de dakpanklassen geldt dat er op het hoogste niveau les wordt gegeven. Dat betekent dus dat er bijvoorbeeld in de tl/havo-klas wordt lesgegeven op havo-niveau. Wel worden de toetsen op twee niveaus beoordeeld zodat elke leerling weet welk niveau uiteindelijk voor hem/haar passend is. Dakpanklassen zijn in het bijzonder geschikt voor leerlingen die van de basisschool een dubbel advies ontvangen (dit is een advies voor twee verschillende niveaus, bijvoorbeeld: havo-vwo). In de dakpanklas wordt gedurende het eerste jaar duidelijk wel niveau het beste bij de leerling past.

De definitieve samenstelling van dakpanklassen en homogene klassen voor de eerstejaars klassen in het schooljaar 2018-2019 wordt na de aanmelding vastgesteld.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
(0321) 31 29 32

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.