Landstede Groep

Vmbo-bbl en -kbl (Vakroute)

Vmbo-bbl en -kbl bereiden je voor op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) of op een baan. Je volgt vmbo-bbl of -kbl op het Ichthus College in de Vakroute. De Vakroute volg je op onze locatie Het Perron Dronten.

Zo leer je in de Vakroute
Dit is de leer/werkroute voor doeners. Dat merk je aan de manier waarop je les krijgt. Lang stilzitten is er niet bij. Natuurlijk zijn er ook ‘gewone’ klassikale lessen, maar een groot deel van de week ben je bezig met je handen en werk je aan concrete opdrachten. De theorie die je krijgt heeft bijna altijd direct te maken met wat je vervolgens gaat doen. Reken wel op één tot twee uur huiswerk per week.

Je krijgt les van ervaren vakdocenten die goed kunnen uitleggen, alles eerst voordoen en je goed begeleiden. Je interesse en toekomstige beroep staan centraal in deze opleiding.

Niveaus in de Vakroute
In de Vakroute volg je één van de volgende leerwegen in het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs):

kaderberoepsgerichte leerweg (kbl)
Deze leerweg bereidt je voor op een mbo-opleiding op niveau 3 of 4. Daar haal je in 3 of 4 jaar een vakdiploma.

basisberoepsgerichte leerweg (bbl) 
Deze leerweg is de voorbereiding op werk of op een mbo-opleiding op niveau 2. Daar haal je in 2 jaar een vakdiploma. Deze leerweg is op Het Perron Dronten volgen.

Welke leerweg voor jou het beste is, hangt af van je schooladvies én van je Cito-score. Voor kbl geldt een Cito-score van 525 t/m 529 en voor bbl 520 t/m 524.

Werken aan je zelfstandigheid
In de Vakroute krijg je veel begeleiding, maar uiteindelijk moet je ook zelfstandig opdrachten kunnen uitvoeren. Op het mbo en later in je werk wordt dat ook van je verwacht. Daar besteden we dan ook veel aandacht aan.

Voorbereiden op een passende beroepshouding
Wij vinden het van belang dat we onze leerlingen goed voorbereiden op een vervolgopleiding en op de arbeidsmarkt. Hierdoor is beroepshouding een belangrijk uitgangspunt binnen het onderwijs op Het Perron Dronten. In samenwerking met het bedrijfsleven leren we jou wat de juiste beroepshouding is binnen bepaalde vakgebieden en hoe je hier mee om moet gaan. Zo heb je na het behalen van het diploma een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Lees meer over de onderbouw in de Vakroute.

Lees meer over de bovenbouw in de Vakroute.

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
(0321) 31 29 32

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.