Landstede Groep

De bovenbouw in de Vakroute

Klas 3 en 4 van het vmbo noemen we de bovenbouw. Daarin kies je het profiel dat het beste aansluit op wat jij later wilt worden. De keuze voor een profiel maak je aan het einde van het tweede jaar. Natuurlijk helpen wij je daarbij.

We begeleiden je naar jouw keuze. Dat doen we met loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) vanaf klas 1, advies, persoonlijke gesprekken, informatiebijeenkomsten en door verschillende scholen voor middelbaar beroepsonderwijs te bezoeken.

Je kunt bij ons kiezen uit drie profielen:

  • Zorg & Welzijn
  • Economie & Ondernemen
  • Produceren, Installeren en Energie (PIE)

In samenwerking met het Almere College bieden we de profielen aan. Elk profiel heeft zijn eigen vakken. Daarnaast krijg je ook algemene vakken, bijvoorbeeld Nederlands en Engels. Om te zorgen dat je pakket zoveel mogelijk aansluit bij jouw behoeften maak je in klas 2 een keuze voor je profiel en volg je in klas 3 keuzemodules.

Veel praktijk en stage

In de bovenbouw ben je heel praktisch bezig. Veertien uur per week besteed je aan het oefenen van beroepsvaardigheden. Ook ga je op stage. Deze stage maakt deel uit van je examen: alleen als je een voldoende haalt voor je stage, mag je meedoen aan het examen.

Stel je vraag

Contact

Ichthus College Dronten
Jupiterweg 25
8251 AW Dronten
Telefoonnummer: 088 - 850 7330
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Ichthus College, Het Perron Dronten
De Arend 4
8251 GR Dronten
Telefoonnummer: 0321 - 20 90 10
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl