Landstede Groep

Vmbo-tl en havo (Collegeroute)

Vmbo-tl en havo bereiden je voor op een mbo-opleiding op niveau 4 of op het hbo. Vmbo-tl en havo volg je bij ons in de Collegeroute: hierin doe je kennis op waar je in de praktijk ook direct wat mee kúnt.

Zo leer je in de Collegeroute
Leerlingen die vmbo-tl (theoretische leerweg) of havo doen vinden theorie prima, maar het wordt pas écht interessant als ze die kennis ergens voor kunnen gebruiken. Of andersom: ze zijn graag bereid iets te leren als ze precies weten wat ze willen en waar ze de kennis kunnen gebruiken en toepassen. De Collegeroute is daar op gericht.

Eerste leerjaar
In de Collegeroute wordt in het eerste jaar gekeken naar jouw ontwikkeling. We kijken niet alleen naar de resultaten, maar ook naar de vaardigheden en motivatie. Wanneer ook de verrijkingsstof goed is verwerkt, hetgeen onder meer blijkt uit de goede cijfers voor de toetsen, kun je mogelijk doorstromen naar een hoger niveau.

Aan het einde van het eerste leerjaar krijg je een advies over de route die je gaat volgen op weg naar het eindexamen. Hierbij zijn de rapportcijfers, jouw vaardigheden en het oordeel van de docenten doorslaggevend. Ook doorstroom naar andere niveaus, zoals vmbo-kbl of vwo is mogelijk.

Je kunt tijdens de opleiding rekenen op veel persoonlijke aandacht. In de lessen gebruiken we ook de iPad, laptop en de nieuwste digitale leermethodes. Daardoor kunnen je docent en jij zelf bepalen hoe moeilijk de opdrachten zijn, hoe diep je op een bepaald onderwerp wilt ingaan en rekening houden met jouw interesses en talenten.

Van theorie naar praktijk
Je docent maakt waar mogelijk altijd een vertaalslag naar de praktijk en de opdrachten hebben duidelijke doelen en deadlines. Ook doe je regelmatig projecten waarin kennis uit verschillende vakken samenkomt. ‘Droge’ lesstof komt daardoor tot leven. Het leren gebeurt voornamelijk in de klas, maar ook regelmatig in werkruimtes. Bij sommige projecten werken we samen met bedrijven of organisaties.

Focus op je vervolgopleiding
Belangrijk uitgangspunt in de Collegeroute is de focus op wat je ná het Ichthus College gaat doen. We helpen je gestructureerd om een goede keuze te maken en werken daarbij nauw samen met het vervolgonderwijs en andere partijen. We besteden verder veel aandacht aan jouw zelfredzaamheid: op het mbo, het hbo en later ook in je beroep wordt dat van je verwacht.

Lees meer over vmbo-tl: onder- en bovenbouw.

Lees meer over havo: onder- en bovenbouw.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
(0321) 31 29 32

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.