Landstede Groep

Vwo (Academische route)

Het vwo (atheneum en gymnasium) bereidt je voor op het studeren aan een universiteit of hbo. Het vwo volg je op het Ichthus College in de Academische Route.

Zo leer je in de Academische route
Misschien was je als kind al iemand die voortdurend vroeg ‘waarom’ iets zo is, en ‘hoe’ iets werkt. Vwo-leerlingen zijn namelijk doorgaans erg nieuwsgierig en onderzoekend. In deze leerroute proberen we de onderzoekende houding - die je ook nodig hebt op de universiteit - verder te ontwikkelen. Want misschien ga jij later wel een nieuw medicijn ontwikkelen of iets uitvinden wat niemand ooit heeft bedacht!

Bij de verschillende vakken krijg je daarom uitdagende onderzoeken en experimenten. We doen regelmatig een beroep op je creativiteit en doorzettingsvermogen om een probleem op te lossen. Behalve de oplossing zelf, vinden we het net zo belangrijk hoe je tot die oplossing bent gekomen. Iedere leerling in klas 1 krijgt het vak filosofie, waarin je kennismaakt met grote denkers en leert om zelf kritisch na te denken. Op het vwo heb je natuurlijk een behoorlijke dosis intelligentie nodig, maar net zo belangrijk zijn verwondering en scherpzinnige waarneming.

Wetenschaps Oriëntatie Nederland
Vwo staat voor: Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs. Dat is precies wat we willen. Jou voorbereiden op de wetenschap. Onze school is daarom, sinds 2012, aangesloten bij de WON Akademie. WON staat voor Wetenschaps Oriëntatie Nederland. We willen jou als vwo-leerling zo vroeg mogelijk in contact laten komen met de wetenschap. Dat betekent dat wij jou vertrouwd maken met wetenschappelijk denken en werken, en het doen van onderzoek. Daarnaast ontwikkel je een wetenschappelijke houding. Dat houdt in dat je nieuwsgierig, open, creatief, gedisciplineerd, kritisch, vasthoudend en diepgravend moet zijn. We laten je in de Academische leerroute zien dat wetenschap boeiend en veelzijdig is.

Volop ruimte voor talent
Leerlingen die meer aan kunnen bieden we vanaf klas 2 klassieke talen en Chinees aan. Als je kiest voor klassieke talen kun je een volwaardig gymnasiumdiploma halen. Chinees kan worden afgesloten met een internationaal erkend HSK-diploma. Een andere mogelijkheid is het behalen van een Cambridge Certificate voor de Engelse taal.

Onderwijs aan meerbegaafde leerlingen
Het reguliere onderwijs in Nederland is vaak niet afgestemd op de mogelijkheden en onderwijsbehoefte van meerbegaafde leerlingen. Dit is ook niet verwonderlijk, want meerbegaafde kinderen hebben vaak een ontwikkelingsvoorsprong op hun leeftijdsgenoten en/of denken en leren op een andere manier. Speciaal voor deze leerlingen organiseren wij, waar mogelijk, passend onderwijs binnen de Academische route. Dat betekent dat deze leerlingen zich bij ons, indien daarvoor de voorwaarden aanwezig zijn, op eigen niveau en tempo kunnen ontwikkelen.

ICD 33 klein.jpg

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
(0321) 31 29 32

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.