Landstede Groep

Gezonde school

Het Ichthus College Dronten wil een gezonde school zijn. Om dit doel te realiseren, werken we samen met verschillende partijen en informeren we leerlingen over de gevaren van een ongezonde leefstijl.

Project Gezonde school en genotmiddelen
Wij werken samen met de gemeente en de GGD in het project Gezonde school en genotmiddelen. Hiermee willen we leerlingen bewust maken van de gevolgen van het gebruik van alcohol, tabak, drugs én de gevolgen van gokverslavingen. De voorlichting hierover is onderdeel van de vakken Biologie, Verzorging en Maatschappijleer. Verder stimuleren we het gebruiken van caloriearme producten en krijgen leerlingen extra bewegingsonderwijs.

Roken, energydrinks, alcohol en drugs
Roken is zowel in de school als op het schoolterrein niet toegestaan. Om te voorkomen dat omwonenden overlast hebben van rokende leerlingen is een 'rookruimte' geplaatst aan de rand van het schoolterrein.

Het gebruik en het bezit van energydrinks, alcohol en drugs is ook verboden op onze school.

Voedingsbeleid het Perron Dronten
Ook op het Perron Dronten vinden wij het belangrijk dat leerlingen bewust worden over gezond eten en bewuste keuzes. Hoe we dit precies aanpakken en wat onze ambities zijn is hier te lezen.

 

 

 

 

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
(0321) 31 29 32

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.