Het Perron Dronten

In Dronten delen het Ichthus College, Almere College en Landstede MBO (entree- en niveau 2-opleiding) samen een schoolgebouw: Het Perron Dronten. Door de samenwerking kunnen we breed beroepsonderwijs voor Dronten en omgeving behouden.

Het is een plek waar jij als vmbo-basis of -kader-leerling direct na de basisschool kunt kennismaken met drie verschillende beroepsopleidingen niveau 2:

• Medewerker Secretariaat en Receptie
  • Dienstverlening (zorg en facilitair)
  • Servicemedewerker Gebouwen, een technische opleiding

Zo kun je op dezelfde plek een mbo-diploma op niveau 2 behalen.

Dichtbij de praktijk

In Het Perron Dronten vind je het vmbo en mbo dus onder één dak. En dat is best uniek. Je ontdekt al vanaf de eerste klas waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Dat doe je bijvoorbeeld door je handen uit je mouwen te steken tijdens beroepsgerichte lessen in praktijklokalen. Deze zijn speciaal ingericht voor een bepaald vakgebied. Enthousiaste vakdocenten brengen de praktijk heel dichtbij!

Naadloze aansluiting op het mbo

De inhoud van alle vakken hebben we samen ontwikkeld. Dat hebben we gedaan door onze kennis, ervaringen en onderwijskundige inzichten te delen. We bieden een doorlopende leerlijn van leerjaar 1 tot en met 6 (incl. 2 jaar mbo). Daarmee zorgen we voor een naadloze aansluiting op het mbo. Sommige mbo-opleidingen kun je zelfs helemaal afronden in Het Perron Dronten.

Drie scholen, elk hun eigenheid

Hoewel we samenwerken in één schoolgebouw, behouden we ook onze eigenheid. De algemeen vormende vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde, worden in principe gegeven door docenten van de eigen school. Wel stemmen we de lessen af wat betreft inhoud, toetsing, methodes en lokaalinrichting. Ook onze pedagogische uitgangspunten zijn hetzelfde. Zo houden we de onderwijskwaliteit overal even hoog.

Ons telefoonnummer:

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.