Welke leerwegen van het vmbo gaan naar Het Perron Dronten?
Het Perron Dronten biedt de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg aan.

Welke opleidingen van het mbo gaan naar Het Perron Dronten?
In het Perron Dronten kun je op drie opleidingen volgen op mbo-2 niveau, namelijk

• Medewerker Secretariaat en Receptie
  • Dienstverlening (zorg en facilitair)
  • Servicemedewerker Gebouwen, een technische opleiding.

Voor wie geen vmbo-diploma heeft, is er de Entreeopleiding.

Welke leerjaren gaan naar Het Perron Dronten?
Leerjaar 1 tot en met leerjaar 4 van het vmbo gaan naar Het Perron Dronten.

Wat zijn de lestijden?
Het eerste lesuur voor het voortgezet onderwijs start om 8.10 uur. De lessen van het mbo starten vanaf 9.00 uur. Een les duurt 50 minuten.

Krijg ik les met mijn eigen klas?
Ja, je krijgt les met je eigen klas en je huidige docenten. Uitzondering is de samenstelling van een groep tijdens het gekozen beroepsgerichte profielvak in de laatste periode van leerjaar 2.

Blijven de namen van de klassen hetzelfde?
Helaas is dat niet mogelijk, omdat alle klassen van de onderbouw (leerjaar 1 en 2) van het Almere College en het Ichthus College precies dezelfde namen hebben. Dat is voor het maken van een rooster erg onhandig. Alle klassen van leerjaar 1 en 2 hebben daarom een andere naam.

Hoe leer je in Het Perron Dronten een beroepshouding aan?
Alles in de school is een leerplek en je krijgt te maken met echte klanten. Zo leer je een goede beroepshouding aan. Natuurlijk gaan we vriendelijk en gastvrij met elkaar om. We kijken naar elkaar om en helpen elkaar daar waar we kunnen.

Organisatie

In Het Perron Dronten werken verschillende scholen samen. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?
Groepen worden binnen de beroepsgerichte profielvakken gemengd. Bij de theorievakken in principe niet.

Het Perron Dronten heeft één hoofdingang, één lesrooster, één ontmoetingsruimte voor leerlingen en één personeelskamer. Kortom, alle ruimtes in het gebouw gebruiken we samen. Er is één pedagogisch klimaat waarbij leefregels voor alle leerlingen/studenten en medewerkers van Het Perron gelden. En waar we elkaar op aanspreken.

Heeft iedereen tegelijk pauze?
Nee, er zijn gescheiden pauzes. We passen niet met alle leerlingen/studenten tegelijkertijd in de ontmoetingsruimte. Bovendien voelt het veiliger om met leerlingen van je eigen leeftijd te pauzeren. Wanneer je in de onderbouw zit, heb je dus niet tegelijk pauze met een student uit leerjaar 5 of 6.

Zijn er lockers?
Ja. Je krijgt je eigen locker met cijferslot. Op de eerste lesdag na de meivakantie vertelt je mentor je welke locker je krijgt en wat de cijfercombinatie van het slot is.

Is er plek voor fietsen en scooters?
Naast de school is er een aparte plaats gereserveerd voor fietsen en scooters.

Welke voorzieningen zijn er in het gebouw?
Het Perron Dronten heeft verschillende voorzieningen, zoals wifi in het hele gebouw, ledverlichting en zonnepanelen op het dak. Ook maken we gebruik van aardwarmte en is er een kiosk in de ontmoetingsruimte (Meet & Greet).

En welke voorzieningen zijn er buiten het gebouw?
Er is een schoolplein aan de voorkant van het gebouw met een mooie brede trap waar je heerlijk op kunt zitten. Ook is er een zitplekje aan de rand van het schoolplein.

Ons telefoonnummer:

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.