Identiteit en visie

Als school willen we van waarde zijn voor onze omgeving en voor jouw ontwikkeling als mens. ‘Samen groeien’ staat bij ons centraal.

Onze visie op onderwijs vraagt om een omgeving waar mensen elkaar kennen en zich veilig en vertrouwd voelen. Dat is bij ons geval, ook al telt onze school ruim 700 leerlingen. Dit doen we door werken met kleine eenheden. In een leerroute worden team mentoren samen verantwoordelijk voor hun leerlingen.

Onze missie kent een aantal punten:

• Wij helpen leerlingen hun eigen competenties verder te ontwikkelen.
  • We gaan voor optimale ontplooiingskansen van leerlingen en streven naar een zo breed mogelijk onderwijsaanbod.
  • Met goed onderwijs en een inspirerend klimaat willen we dat het Ichthus College Dronten voor leerlingen, ouders en medewerkers een 'school om van te houden' is.

Identiteit

Iedereen heeft een eigen kijk op het leven en heeft zo ideeën over zichzelf en over de wereld. Waarom besta je eigenlijk? Is er wel of geen God? Wat heeft dat met jouw leven te maken? Hoe maken we de wereld een mooiere plek om met elkaar te leven? Over dit soort levensvragen wordt heel verschillend gedacht. Bij het vak levensbeschouwelijke vorming (LEVO) bespreek je met elkaar hoe je hier zelf over denkt en hoor je de ander. Zo ontwikkel je door de jaren heen, je eigen kijk op je leven en bouwen we met elkaar aan respect voor mensen met een andere mening. Superbelangrijk dus!

Ons logo

Ons logo verbeeldt onze waarden en missie. Het logo kent een stevige basis die wij als school bieden. Zo geven we jou de kans om vanuit die basis te groeien. De kiem staat ook voor de 'groeiende leerling' die zijn weg in het leven zoekt en voor de vrijheid en de kansen die leerlingen en medewerkers krijgen om te ontdekken, te ontwikkelen en samen te leren.

Ons telefoonnummer:

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.