Identiteit en visie

Als school willen we van waarde zijn voor onze omgeving en voor jouw ontwikkeling als mens. ‘Samen groeien’ staat bij ons centraal.

Onze visie op onderwijs vraagt om een omgeving waar mensen elkaar kennen, zich veilig en vertrouwd voelen. Dat is bij ons het geval, ook al telt onze school ruim 700 leerlingen. Dit bereiken we door te werken met kleine eenheden. In een leerrouteteam zijn mentoren samen verantwoordelijk voor hun leerlingen.

Onze missie hebben we samengevat in een aantal punten:

• We helpen je je eigen competenties verder te ontwikkelen.
  • We gaan voor optimale ontplooiingskansen van leerlingen en streven daarom een zo breed mogelijk onderwijsaanbod na.
  • Met goed onderwijs en een inspirerend klimaat willen we bereiken dat het Ichthus College Dronten voor leerlingen, ouders en medewerkers een ‘school om van te houden’ is.

Ons logo

Ons logo verbeeldt onze waarden en missie. Het symboliseert de stevige basis die wij als school bieden. Zo geven we jou de kans om vanaf die basis te groeien. Het staat ook voor de ‘groeiende leerling’, die zijn weg in het leven zoekt en voor de vrijheid en de kansen die leerlingen en medewerkers krijgen om volop te ontdekken, te ontwikkelen en samen te leren.

Ons telefoonnummer:

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.