Landstede Groep

Identiteit en visie

Als school willen we van waarde zijn voor jouw ontwikkeling als mens en onze omgeving. We willen ‘samen groeien’.

We vinden het belangrijk dat mensen elkaar kennen en zich veilig en vertrouwd voelen binnen onze school. We zijn een school met ruim 900 leerlingen, maar toch merk je dat niet direct. We werken met kleine eenheden. In een leerroute zijn het team en de mentoren samen verantwoordelijk voor hun leerlingen. We willen samenwerkend met de leerlingen en hun ouders/verzorgers zorgen dat ze na de middelbare schooltijd klaar zijn voor de vervolgstap: vervolgstudie of werk. Het gaat erom dat een ieder, samen met leeftijdgenoten, leert en zich ontwikkelt als mens in onze samenleving en een goede tijd bij ons heeft.

Onze missie

Onze missie kent een aantal punten:

  • Wij helpen leerlingen eigen competenties verder te ontwikkelen.
  • We gaan voor optimale ontplooiingskansen van leerlingen en streven naar een zo breed mogelijk onderwijsaanbod.
  • Met goed onderwijs en een inspirerend klimaat willen we dat het Ichthus College Dronten voor leerlingen, ouders en medewerkers een 'school om van te houden' is.

Onze identiteit

Iedereen heeft een eigen kijk op het leven en heeft zo ideeën over zichzelf en over de wereld. Waarom besta je eigenlijk? Is er wel of geen God? Wat heeft dat met jouw leven te maken? Hoe maken we de wereld een mooiere plek om met elkaar te leven? Over dit soort levensvragen wordt heel verschillend gedacht. Bij het vak levensbeschouwelijke vorming (LeVo) bespreek je met elkaar hoe je hierover denkt. Zo ontwikkel je door de jaren heen, je eigen kijk op je leven en bouwen we met elkaar aan respect voor mensen met een andere mening.
Superbelangrijk dus!
Een open christelijke school waar iedereen welkom is, zolang je maar respect hebt voor elkaar. Dat we christelijk zijn zie je terug in onze dagopeningen, vieringen, het vak LeVo en vooral in hoe we met elkaar omgaan, in ons gedrag dus! Je merkt het aan ons schoolklimaat, waarin aandacht en zorg voor elkaar vanzelfsprekend is. Je moet je veilig voelen om je te kunnen ontwikkelen en dat kan bij ons!

Ons logo

Ons logo verbeeldt waar we voor staan: een stevige basis vanwaar onze leerlingen kunnen groeien. Het staat ook voor de leerling die groeit en zijn weg in het leven zoekt. En voor de vrijheid en de kansen die leerlingen en medewerkers krijgen om volop te ontdekken, te ontwikkelen en samen te leren.

Stel je vraag

Contact

Ichthus College Jupiterweg Dronten
Jupiterweg 25
8251 AW Dronten
Telefoonnummer: 088 - 850 7330
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Ichthus College Perron Dronten
De Arend 4
8251 GR Dronten
Telefoonnummer: 0321 - 20 90 10
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl