Landstede Groep

iPad

Op het Ichthus College wordt naast schoolboeken steeds meer gebruik gemaakt van digitaal lesmateriaal. Daarom werken we naast boeken ook met met de iPad. Als school willen we midden in de moderne samenleving staan en daarom vinden we het belangrijk dat onze leerlingen met ICT leren omgaan. Uitgeverijen digitaliseren steeds meer schoolboeken. Zij leveren zowel de digitale als de papieren leerboeken, die we als basis blijven gebruiken. Daarnaast maken we gebruik van ander digitaal (les)materiaal, zoals educatieve apps. Door zowel papieren als digitale boeken te gebruiken kunnen onze docenten de lesstof duidelijker en leuker maken. En dat motiveert de leerlingen weer om met de stof bezig te zijn.

Alle nieuwe eersteklas leerlingen krijgen voor het schooljaar 2019-2020 een iPad in bruikleen van het Ichthus College. Hiervoor wordt eenmalig een borg van 50 euro ingehouden op de ouderbijdrage, bij het inleveren van de iPad wordt dit bedrag weer terugbetaald.

De iPad blijft gedurende de schooltijd eigendom van het Ichthus College, maar mag mee naar huis worden genomen om te gebruiken bij het huiswerk. Tevens is de leerling vrij om zelf apps te installeren op de iPad, voorwaarde is dat er genoeg ruimte overblijft op de iPad voor de onderwijskundige toepassingen.

Aan het eind van de schooltijd kan de iPad worden ingeleverd of worden overgenomen. In het geval dat de iPad wordt ingeleverd wordt de € 50,- borg terugbetaald mits de iPad in goede staat verkeerd. Wanneer er wordt gekozen om de iPad over te nemen, word de restwaarde min de €50 borg in rekening gebracht.

Klik hier voor de gebruikersovereenkomst iPad 

ZuluDesk
Tijdens de les gebruiken docenten ZuluDesk om apps, functionaliteit en websites op de iPad te beperken. Op die manier zijn leerlingen minder snel afgeleid en blijven ze bij de les. Voor ouders is de Parent functie beschikbaar die vergelijkbare mogelijkheden biedt. Mocht uw kind snel afgeleid zijn dan kan ZuluDesk Parent thuis een oplossing bieden.

Mocht u vragen hebben over de iPad binnen ons onderwijs, dan kunt u contact opnemen met school door een email te sturen naar icdigitaal@ichthusdronten.nl.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
088-8507330

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.