Landstede Groep

bbl, kbl en glr

Op het Perron volg je bbl (basis beroepsgericht) of kbl (kader beroepsgericht). In klas 3 en 4 gaat bbl over in de geïntegreerde leerroute naar het mbo. Zo haal je bij ons je mbo-2 diploma en daarmee je startkwalificatie. Met de kbl-opleiding doe je examen voor je kaderopleiding.

Het Perron is voor echte doeners. Dat merk je aan de manier waarop je les krijgt. Lang stilzitten is er niet bij. Natuurlijk zijn er ook ‘gewone’ klassikale lessen, maar een groot deel van de week ben je bezig met je handen en werk je aan concrete opdrachten. 

Je krijgt les van ervaren vakdocenten die goed kunnen uitleggen en alles eerst voordoen, daarna kan jij aan de slag. Je interesse en toekomstige beroep staan centraal in deze opleiding. Reken wel op één tot twee uur huiswerk per week.

Ons aanbod

In jaar 1 en 2 volg je onderwijs op basis of kader niveau. Dat noemen wij de basisjaren.

Kies je voor bbl? Dan volg je vanaf jaar 3 de geïntegreerde leerroute. Met deze route haal je binnen vijf jaar een startkwalificatie (mbo 2 diploma). Met de startkwalificatie kan je gaan werken of doorstromen naar mbo niveau 3.

Het programma van kbl blijft bestaan en duurt 4 jaar. Na je opleiding heb je een kaderdiploma waarmee je kan instromen op mbo niveau 3. 

Wil je graag meer weten? Bekijk dan dit filmpje:

 

Voorbereiden 

Bij ons op school krijg je veel begeleiding, maar uiteindelijk moet je ook zelfstandig opdrachten kunnen uitvoeren. Op het mbo en later in je werk wordt dat ook van je verwacht. Daar besteden we dan ook veel aandacht aan.

Wij vinden het ook belangrijk dat we je goed voorbereiden op een vervolgopleiding en op de arbeidsmarkt. Daarom werken we in Het Perron Dronten aan je beroepshouding. Samen met het bedrijfsleven leren we jou wat de juiste beroepshouding is binnen bepaalde vakgebieden en hoe je hiermee moet omgaan. Zo heb je na het behalen van het diploma een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Lees meer over de onderbouw in de Vakroute.

Lees meer over de bovenbouw in de Vakroute.

Stel je vraag

Contact

Ichthus College Jupiterweg Dronten
Jupiterweg 25
8251 AW Dronten
Telefoonnummer: 088 - 850 7330
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Ichthus College Perron Dronten
De Arend 4
8251 GR Dronten
Telefoonnummer: 0321 - 20 90 10
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl