Landstede Groep

Onderwijs

Leer jij het liefst uit een lesboek? Of moet je juist iets in de praktijk doen, voordat de informatie blijft hangen? Wat voor jou het beste werkt, hangt voor een heel groot deel af van het niveau dat je hebt gekozen. Daarom hebben we ons onderwijs ondergebracht in 4 leerroutes.

De manier van lesgeven, de aanpak van de docent en het lesmateriaal verschilt per route. Hoe deze eruit zien, lees je bij de beschrijving van de verschillende routes.

Waarom leerroutes?

  • ze bereiden je beter voor op je vervolgstudie;
  • ze laten je eerder nadenken over je toekomst;
  • ze zorgen voor een leertraject op maat.

Aansluiting op de basisschool

Het is belangrijk dat wij goed aansluiten op de basisschool. Een speciaal team voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs is daarover voortdurend in gesprek met basisscholen. Dit PO- en VO-team maakt afspraken over een zo goed mogelijke overdracht en over een goede aansluiting op wat je op de basisschool leert. Oftewel, een doorgaande leerlijn van jouw basisschool naar het Ichthus College in Dronten.

Gezien de huidige situatie rond Cornona is het aan ons om de leerlingen van de basisschool kansrijk te ontvangen.

KLEIN Ichtus College Dronten Aula 030.jpg

Beter voorbereid op je vervolgstudie

Na het Ichthus College kun je naar het mbo, het hbo of de universiteit. Op die scholen wordt veel zelfredzaamheid gevraagd. Dat is soms best wennen. Wij willen voorkomen dat je in het eerste jaar van je vervolgstudie uitvalt. Daarom wen je in onze leerroutes langzaam maar zeker aan de manier van leren op het mbo, het hbo en de universiteit. We leren je zelfstandig te werken, je verantwoordelijkheid te nemen, goed te plannen en overzicht te houden.

Vanaf klas 1 bezig met je toekomst

Je begint bij ons al vroeg met nadenken over wat je ná het Ichthus College wilt doen. Want als je niet weet wat je wilt worden, of als je je afvraagt waarom je al die algemene vakken moet volgen, dan motiveert dat natuurlijk niet echt.

Een leertraject op maat

Hoe eerder je weet wat wilt, hoe beter we je kunnen voorbereiden. We laten de opdrachten, je stage en je leerstof hier zo veel mogelijk op aansluiten. Je krijgt daardoor een leertraject op maat.

Stel je vraag

Contact

Ichthus College Dronten
Jupiterweg 25
8251 AW Dronten
Telefoonnummer: 088 - 850 7330
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Ichthus College, Het Perron Dronten
De Arend 4
8251 GR Dronten
Telefoonnummer: 0321 - 20 90 10
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl