Landstede Groep

Samen leren met ons

Onderwijs

Op onze school hebben we alle niveaus in huis. Leer jij het liefst uit een lesboek? Of moet je juist iets in de praktijk doen, voordat de informatie blijft hangen? Wat voor jou het beste werkt, hangt voor een heel groot deel af van het niveau dat je hebt gekozen. Wij bieden de volgende niveaus aan: vmbo-bbl (geïntegreerde leerroute naar mbo 2), vmbo-kbl, vmbo-tl, havo en vwo (atheneum en gymnasium).

Photo By Shanna Ichthus College83

Aansluiting op de basisschool

Het is belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op dat van de basisschool. Een speciaal team voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs is daarover voortdurend in gesprek met basisscholen. Dit PO- en VO-team maakt afspraken over een zo goed mogelijke overdracht en over een goede aansluiting op wat je op de basisschool leert. Oftewel, een doorgaande leerlijn van jouw basisschool naar het Ichthus College in Dronten.

Beter voorbereid op je vervolgstudie

Na het Ichthus College kun je naar het mbo, het hbo of de universiteit. Op die scholen wordt veel zelfredzaamheid gevraagd. Dat is soms best wennen. Wij willen voorkomen dat je in het eerste jaar van je vervolgstudie uitvalt. 

Photo By Shanna Ichthus College3

Daarom wen je in onze leerroutes langzaam maar zeker aan de manier van leren op het mbo, het hbo en de universiteit. We leren je zelfstandig te werken, je verantwoordelijkheid te nemen, goed te plannen en overzicht te houden.

Vanaf klas 1 bezig met je toekomst

Je begint bij ons al vroeg met nadenken over wat je ná het Ichthus College wilt doen. Want als je niet weet wat je wil worden, of als je je afvraagt waarom je al die algemene vakken moet volgen, dan motiveert dat natuurlijk niet echt.

Een leertraject op maat

Hoe eerder je weet wat wil, hoe beter we je kunnen voorbereiden. We laten de opdrachten, je stage en je leerstof hier zo veel mogelijk op aansluiten. Je krijgt daardoor een leertraject op maat.