Landstede Groep

Vmbo-bbl en -kbl

Op het Perron leer je door te doen! We hebben twee soorten opleidingen: bbl (dat staat voor basis beroepsgericht) en kbl (dat staat voor kader beroepsgericht). In klas 3 en 4 gaan bbl-leerlingen over naar de geïntegreerde leerroute naar het mbo. Dat klinkt ingewikkeld, maar het betekent dat je na vijf jaar bij ons een mbo-2 diploma haalt. Daarmee kun je gaan werken of verder leren op mbo niveau 3.

Bij ons op school zit je niet de hele dag stil. We hebben natuurlijk ook gewone lessen, maar een groot deel van de week ben je lekker bezig met je handen. Je werkt aan echte opdrachten en leert door te doen. Onze docenten zijn ervaren en leggen alles goed uit. Eerst laten ze zien hoe het moet, en daarna mag jij aan de slag. Wat vind je leuk? Waar ben je goed in? Dat staat centraal in onze opleiding.

Heterogene groepen

En wist je dat we op Het Perron Dronten met heterogene groepen werken? Dat betekent dat je samen met andere leerlingen van verschillende niveaus in de klas zit. Samen met je coach ontdek je welk niveau het beste bij jou past. We passen de lesstof aan op jouw niveau. Dus je hebt boeken van verschillende niveaus (bbl, kbl en tl).

Na twee jaar kies je een vervolgopleiding:

  • Geïntegreerde leerroute (bbl): Hiermee haal je binnen vijf jaar een startkwalificatie (mbo 2 diploma).
  • Vmbo-kbl: Dit is een kaderopleiding.
  • Vmbo-tl (Jupiterweg): Dit is een theoretische opleiding.

Voorbereiden 

Bij ons op school leer je niet alleen uit boeken, maar ook hoe je zelfstandig opdrachten kunt doen. Dat is belangrijk, want later op het mbo en in je werk moet je dat ook kunnen. Daarom besteden we er veel aandacht aan.

We willen je goed voorbereiden op wat nog komt. Daarom leren we je niet alleen vakken, maar ook hoe je je moet gedragen in je toekomstige beroep. Samen met bedrijven leren we je wat de juiste houding is in verschillende vakgebieden. Zo heb je na het behalen van je diploma al een voorsprong op de arbeidsmarkt.