Landstede Groep

Vmbo-bbl en -kbl

Op het Perron volg je bbl (basis beroepsgericht) of kbl (kader beroepsgericht). In klas 3 en 4 gaat bbl over in de geïntegreerde leerroute naar het mbo. Zo haal je bij ons je mbo-2 diploma en daarmee je startkwalificatie. Met de kbl-opleiding doe je examen voor je kaderopleiding.

Het Perron is voor echte doeners. Dat merk je aan de manier waarop je les krijgt. Lang stilzitten is er niet bij. Natuurlijk zijn er ook ‘gewone’ klassikale lessen, maar een groot deel van de week ben je bezig met je handen en werk je aan concrete opdrachten. 

Je krijgt les van ervaren vakdocenten die goed kunnen uitleggen en alles eerst voordoen, daarna kan jij aan de slag. Je interesse en toekomstige beroep staan centraal in deze opleiding. Reken wel op één tot twee uur huiswerk per week.

Heterogene groepen

Op Het Perron Dronten start iedere leerling vanaf schooljaar 2023-2024 in een heterogene groep. Samen met jouw coach kijk je de eerste twee jaar welk niveau bij je past. We passen het niveau van de leerstof op jou aan. Dat betekent dat je lesboeken hebt van verschillende niveaus (bbl, kbl en tl).

Na twee jaar vervolg je jouw opleiding op één van deze niveaus:

  • Geïntegreerde leerroute (bbl)
  • Vmbo-kbl
  • Vmbo-tl (Jupiterweg)

Geïntegreerde leerroute

De bbl-leerlingen volgen de geïntegreerde leerroute. Met deze route haal je binnen vijf jaar een startkwalificatie (mbo 2 diploma). Met de startkwalificatie kan je gaan werken of doorstromen naar mbo niveau 3. 

Voorbereiden 

Bij ons op school krijg je veel begeleiding, maar uiteindelijk moet je ook zelfstandig opdrachten kunnen uitvoeren. Op het mbo en later in je werk wordt dat ook van je verwacht. Daar besteden we dan ook veel aandacht aan.

Wij vinden het ook belangrijk dat we je goed voorbereiden op een vervolgopleiding en op de arbeidsmarkt. Daarom werken we in Het Perron Dronten aan je beroepshouding. Samen met het bedrijfsleven leren we jou wat de juiste beroepshouding is binnen bepaalde vakgebieden en hoe je hiermee moet omgaan. Zo heb je na het behalen van het diploma een voorsprong op de arbeidsmarkt.