Landstede Groep

Havo

Je wordt voorbereid op een hbo-opleiding. In de eerste drie leerjaren is het vakkenpakket voor iedereen die havo doet gelijk.

In leerjaar 1 en 2 heb je ook nog de keuzemodules. In havo 3 ga je in een project steeds meer ontdekken over jezelf: wat je goed kunt, wat je echt leuk vindt en natuurlijk waar je meer over wilt weten. Uiteindelijk kies je aan het eind van het project een vakkenpakket voor het volgende leerjaar.

Dakpanklas

Wanneer het aantal aanmeldingen dit toelaat, starten we een vmbo-tl/havo en havo/vwo dakpanklas. Vanuit de basisscholen krijgen leerlingen soms een gecombineerd advies mee. In zo’n dakpanklas geven we op het hoogste niveau les. We volgen goed of dit dan het juiste niveau is voor jou. Het geeft leerlingen de kans om in het tweede jaar ook direct door te stromen in de havo of vwo route. 

Tweede fase

Als je in klas 4 en 5 van de havo zit, noemen we dit de ‘tweede fase’. Hierin volg je een aantal vakken dat voor iedereen verplicht is. Daarnaast volg je vakken binnen je gekozen profiel. Een profiel is een soort vakkenpakket dat aansluit bij de richting die je straks op wilt. In havo 4 staat er in het kader van internationalisering een uitwisseling met het buitenland op het programma.

Je kiest uit deze profielen:

  • Cultuur & Maatschappij (CM)
  • Economie & Maatschappij (EM)
  • Natuur & Gezondheid (NG)
  • Natuur & Techniek (NT)

Wil je na havo 5 door naar vwo 5? Dat kan alleen als je examen hebt gedaan in wiskunde en een van de moderne vreemde talen (Frans of Duits). Ook is het wenselijk dat je een extra vak hebt gevolgd. Voor je wordt toegelaten volgt eerst een intakegesprek. Ook hier is het advies uit de docentenvergadering belangrijk, waarbij vooral je werkhouding en motivatie tellen.

Stel je vraag

Contact

Ichthus College Jupiterweg Dronten
Jupiterweg 25
8251 AW Dronten
Telefoonnummer: 088 - 850 7330
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Ichthus College Perron Dronten
De Arend 4
8251 GR Dronten
Telefoonnummer: 0321 - 20 90 10
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl