Landstede Groep

Vwo

Het vwo (atheneum en gymnasium) bereidt je voor op het studeren aan een universiteit of hbo. Het vwo volg je bij ons op school in de Academische route.

Zo leer je in de Academische route

Misschien was je als kind al iemand die voortdurend vroeg 'waarom' iets zo is, en 'hoe' iets werkt. Vwo-leerlingen zijn vaak erg nieuwsgierig en onderzoekend. In deze leerroute proberen we jouw onderzoekende houding - die je ook nodig hebt op de universiteit - verder te ontwikkelen. Want wie weet ga jij later wel een nieuw medicijn ontwikkelen of iets uitvinden wat niemand ooit heeft bedacht!

Onderzoeken en experimenteren

Bij de verschillende vakken krijg je daarom uitdagende onderzoeken en experimenten. We doen regelmatig een beroep op je creativiteit en doorzettingsvermogen om een ​​probleem op te lossen. Behalve de oplossing zelf, vinden we het net zo belangrijk hoe je tot die oplossing bent gekomen. Op het vwo heb je natuurlijk een behoorlijke dosis intelligentie nodig, maar net zo belangrijk zijn verwondering en scherpzinnige waarneming.

Klassieke vorming

Ter voorbereiding op Latijn/Grieks alle leerlingen krijgen in het vwo het eerste jaar het vak klassiek vorming. Dit is ter voorbereiding op de vakken Grieks en Latijn en het vak KCV, klassiek culturele vorming.

Grieks en Latijn

Wanneer je talen leuk en interessant vindt is het bij ons mogelijk om het gymnasium diploma te halen. Je volgt dan Latijn en/of Grieks. Hier start je mee in het tweede leerjaar. Minimaal één leerjaar volg je beide talen. In één of beide talen doe je dan ook eindexamen. Daarnaast leer je ook van alles over kunst en cultuur in het vak KCV.

Volop ruimte voor talent

Als je extra uitdaging nodig hebt, kun je vanaf klas 2 klassieke talen en Chinees volgen. Als je kiest voor klassieke talen kun je een volwaardig gymnasiumdiploma halen. Chinees kun je afsluiten met een internationaal erkend HSK-diploma. Een andere mogelijkheid is het behalen van een Cambridge Certificate voor de Engelse taal.

Onderwijs aan meerbegaafde leerlingen

Wanneer je meerbegaafd bent, organiseren wij, waar mogelijk, passend onderwijs binnen de Academische route. Dat betekent dat jij je bij ons, als daarvoor de voorwaarden aanwezig zijn, op je eigen niveau en in je eigen tempo kunt ontwikkelen.

ICD 33 klein.jpg

 

Stel je vraag

Contact

Ichthus College Jupiterweg Dronten
Jupiterweg 25
8251 AW Dronten
Telefoonnummer: 088 - 850 7330
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Ichthus College Perron Dronten
De Arend 4
8251 GR Dronten
Telefoonnummer: 0321 - 20 90 10
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl