Landstede Groep

Werken bij het Ichthus College Dronten

Van welke kant je het ook bekijkt, bij ons gaat het om mensen. Iedereen die hier werkt, levert een bijdrage aan het onderwijs van onze leerlingen. Dat kan direct voor de klas of indirect als ondersteunend personeel. Vertel ons hoe jij wil bijdragen aan de tofste school van Dronten.

Wij willen de juiste mensen vinden én ervoor zorgen dat zij het naar hun zin hebben op het werk. Een fijne leidinggevende en een goede sfeer op school zijn daarbij belangrijk. Daar zetten wij ons voor in. Kom je bij ons werken? Solliciteer dan op één van onze vacatures:

Zoek jij een baan in het onderwijs? Kijk hieronder of er een passende vacature is of stuur een open sollicitatie naar info@ichthusdronten.nl

Het Ichthus College Dronten maakt deel uit van Landstede Groep.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Teamleider vmbo - Het Perron Dronten


Aanvang
1 augustus 2024
Omvang functie
0,7 fte (eventueel tot 0,3 fte aan te vullen met onderwijs of team overstijgende projecten)
Sluitingsdatum
16 april 2024
Einddatum
Jaarcontract, daarna intentie voor onbepaalde tijd
Locatie
Het Perron in Dronten
Over deze functie

Waar ga je werken?

Ontdek de boeiende wereld van het Ichthus College Dronten - locatie Het Perron, waar we streven naar het ontplooien van de unieke talenten van elke leerling. Als inspirerende teamleider geef je richting aan ons gemotiveerde team en draag je bij aan een positieve leeromgeving. Zin om deze uitdagende rol te vervullen? Solliciteer dan nu!

Op het Ichthus College Dronten hebben wij twee locaties; locatie Het Perron Dronten: basis-kader en onze locatie aan de Jupiterweg: tl-havo-vwo. Deze vacature geldt voor locatie Het Perron Dronten. 

Op Het Perron begeleiden we jongeren naar een vervolgopleiding of werk, door ze te helpen bij het (h)erkennen van hun eigen talent en de ontwikkeling daarvan, zodat ze stevig in hun schoenen staan en een bijdrage kunnen leveren aan de wereld om hen heen. Wij bieden persoonlijk onderwijs aan vanuit de gedachte van het talentvol ontwikkelen. Wij kijken met elkaar verder dan de traditionele wegen en richten ons onderwijs in vanuit de gedachte dat iedere leerling/student uniek is. Daarnaast willen wij onze leerlingen en studenten het gevoel geven dat zij gezien en gehoord worden. Binnen ons team creëren wij verschillende mogelijkheden voor leerlingen/studenten om hun doelen te bereiken. Een voorbeeld hiervan is de geïntegreerde leerroute, waarbij leerlingen vanaf klas 1 BBL in vijf jaar tijd een mbo diploma met startkwalificatie behalen zonder examen te doen in het vmbo, zie link voor meer informatie Vmbo-bbl en -kbl (ichthusdronten.nl). We werken nauw samen met het Almere College dat ook in Het Perron gevestigd is.

In de ontmoeting met de ander ontmoet je ook jezelf. We zien om naar elkaar en erkennen de waarde van iedere persoon. Ons onderwijs kenmerkt zich door actief burgerschap en respectvolle ontmoetingen. Daarbij staan onze deuren voor iedereen open. We nemen bewust onze verantwoordelijkheid voor de wereld en gaan voor duurzaamheid en kansengelijkheid. Onze scholen geven op eigen en toegankelijke wijze invulling aan onze identiteit en waarden die voortkomen uit onze christelijke traditie. Zo helpen we elkaar om onze talenten te ontwikkelen en te benutten.

Strategische koers 2024-2028 - Landstede Groep (strategischekoerslandstedegroep.nl)

Over het team

Je gaat leidinggeven aan team vmbo bestaande uit ca. 20 tot 25 medewerkers op een school met een leuke, praktisch gerichte leerling populatie. 

Dit team kenmerkt zich door hun wil en harde werken, ze willen graag gehoord worden, zijn positief en denken altijd aan het welzijn van de leerlingen - zij zijn onze prioriteit!

Het team is tevreden met de huidige koers en heeft al flinke vooruitgang geboekt. Er is behoefte aan een leidinggevende die deze koers gaat voorzetten, structuur en duidelijkheid biedt, besluitvaardig is en richting geeft, maar zeker ook een luisterend oor biedt en de meningen van het team serieus neemt bij het nemen van beslissingen. Daarnaast ondersteun je het team in haar creatieve, oplossingsgerichte denken en durf je zo nu en dan een risico te nemen. En laten we de humor niet vergeten, want voor jou geldt: "Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd".

Wat ga je doen?

Als teamleider geef je leiding aan en faciliteer je de activiteiten van jouw team van vmbo-docenten, waarbij de focus ligt op het bieden van optimaal onderwijs. Samen met de teamleider van het mbo ben je eindverantwoordelijk voor de borging van kwaliteit en de totale gang van zaken op onze locatie Het Perron. Je stimuleert de groei van medewerkers binnen de school door middel van betrokkenheid en leiderschap, en voert gesprekken die zowel bijdragen aan individuele ontwikkeling als aan het welzijn van de leerlingen. HR-gerelateerde taken, zoals verzuim, salarismutaties, gesprekscyclus zijn onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden.

Ook maak je onderdeel uit van de schoolleiding van het Ichthus College Dronten. In de schoolleiding zijn de onderlinge lijnen kort en is de collegialiteit groot. Samen met je collega teamleiders en de directie verdelen we schoolbrede portefeuilles en zetten we de koers uit om te werken aan een sterke positionering van het beroepsonderwijs in onze regio. Dit doen we als team en vanuit een ontwikkelingsgerichte visie.

Wat breng je mee?

 • Je bent een inspirerende onderwijskundige leider met passende ervaring in een leidinggevende of coördinerende functie. Je hebt ervaring in het onderwijs, bij voorkeur VO.
 • Je staat bekend om je toegankelijkheid, je deur staat vaak open, voor zowel je teamleden als de leerlingen.
 • Je bent een echte teamplayer, samenwerken is voor jou vanzelfsprekend. Ook ben je een verbinder, altijd in contact met het werkveld en bedreven in het creëren van synergie, zowel intern als extern. Je streeft naar langdurige en vruchtbare samenwerking met de drie scholen gevestigd op het Perron.
 • Je weet processen goed te managen en borgen en voelt je betrokken bij leerling zaken.
 • Jij hebt affiniteit met onze doelgroep, de vmbo-bb en kb leerling.  
 • Je bent bereid je structureel te ontwikkelen op gebied van leiderschap in het onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij jou?

Bij Het Perron vind je een inspirerende werkomgeving met een positieve cultuur en een warme gemeenschap van leerlingen. Je krijgt de autonomie om samen met je collega's de school te leiden binnen een positief team waarin je je direct welkom zult voelen. Het Perron is een unieke plek, mede dankzij de samenwerking tussen het Ichthus College, Landstede MBO en het Almere College. Als onderdeel van de Landstede Groep bieden we volop mogelijkheden voor professionele ontwikkeling binnen een groot lerend netwerk, met uitstekende ondersteuning vanuit onze centrale organisatie.

Wat mag jij verder van ons verwachten:

 • een dienstverband van 0,7 fte, eventueel uit te breiden met lesuren,projecten of lesgevende taak en een contract van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren;
 • inschaling in schaal LD volgens CAO VO € 3.334,00 - € 6.665,00 bruto per maand;
 • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering; 
 • reiskostenvergoeding; 
 • pensioenregeling bij ABP; 
 • collectieve verzekeringen.

De sollicitatieprocedure

Dit is jouw kans om impact te hebben op een unieke school!

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Onno van Helden (directeur) via tel. (06) 15158567. Eerst een kijkje komen nemen? Ook daar kun je Onno voor benaderen, onder het genot van een kop koffie beantwoordt hij graag al je vragen.

Jouw motivatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 16 april 2024 via onderstaande sollicitatiebutton.

De eerste gespreksronde staat gepland op woensdag 24 april 2024.

Een referentiecheck en een ontwikkelassessment kunnen onderdeel uitmaken van de procedure.

Nb.

Tegelijk met deze vacature staat de vacature teamleider mbo Perron uit, zie link: Teamleider mbo | Landstede Groep

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Solliciteer