Landstede Groep

Keuzemodules

De school waar wat te kiezen is! De wereld om je heen ontdekken, samen aan projecten werken en ervaren wat jouw talenten zijn. Op het Ichthus College Dronten leer je elke dag iets nieuws. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor je vervolgstudie en je persoonlijke groei. Dat doe je met hulp van docenten, op jouw eigen manier. Zo volg je elk halfjaar een keuzemodule, waarin verschillende vakken samenkomen. Je verdiept je bijvoorbeeld in ondernemerschap, techniek of sport. Daarbij word je uitgedaagd met een combinatie van lessen, projecten en bedrijfsbezoeken, zodat je het beste uit jezelf haalt. Welke module lijkt jou het leukst?

Internationalisering

Hoe ziet een schooldag in Afrika eruit? En wat zijn de eetgewoontes in het Midden-Oosten? Bij de module Internationalisering maak je kennis met allerlei landen en culturen. De lessen gaan over wereldburgerschap. Door je te verdiepen in achtergronden en gebruiken, ontwikkel je een andere kijk op de wereld. Interessant, zeker wanneer je ervan houdt om binnen en buiten Nederland nieuwe contacten te
leggen. Ga je mee op deze multiculturele ontdekkingsreis?

Jouw skills: nieuwsgierig | sociale & culturele vaardigheden

 

Techno-Science

Valt jou ook op dat steeds meer dingen automatisch gaan en dat robots steeds vaker de plekken van mensen innemen? En lijkt het je leuk om mee te denken over oplossingen voor alledaagse problemen in de landbouw? Bij de module Techno-Science bezoek je bedrijven en boerderijen die automatisering toepassen. Ook ga je aan de slag met het ontwerpen en programmeren van eigen oplossingen. Wie weet ontdek jij een manier om nóg sneller en slimmer te werken!

Jouw skills: technisch inzicht | oplossingsgericht denken | interesse in ICT

 

Kunst & Cultuur

Doe jij niets liever dan op het podium staan? Of lijkt het je interessant om achter de schermen te werken? Bij de module Kunst & Cultuur maak je een korte voorstelling! Jullie doen alles zelf: decors bouwen, kleding maken, schminken, flyers ontwerpen, licht en geluid regelen, dansen en natuurlijk toneelspelen. De lessen van deskundigen komen daarbij goed van pas. Op het podium of achter de schermen werken jullie samen aan een mooie voorstelling die jullie aan het eind van de module presenteren aan een echt publiek.

Jouw skills: creatief denken | samenwerken | communiceren

 

Sport+

Sporten, je bent er elke dag mee bezig. Je vindt het zelfs zo leuk, dat je er later misschien meer mee wilt doen. Speciaal voor jou is er daarom de module Sport+. Je kunt je verder verbeteren in de sport die je doet, volgt clinics van toptrainers en maakt kennis met nieuwe sporten. Ook onderzoek je hoe een gezonde leefstijl bijdraagt aan goede prestaties. Aan het eind van de module organiseer je een sportief evenement en doe je mee aan een spetterende activiteit. Een sporttalent hoef je trouwens niet te zijn: je kunt ook allerlei andere skills ontwikkelen.

Jouw skills: bewegen | samenwerken | organiseren

 

Organiseren & Ondernemen

Ben jij een ondernemend type? Dan zie je het vast wel zitten om een event te organiseren! Bij de module Organiseren & Ondernemen ga je die uitdaging aan. Daarbij proef je van het ondernemerschap. Zo moet je nadenken over een goede locatie, een passende begroting en de inzet van de juiste mensen. Om inspiratie op te doen, bezoek je bedrijven in de regio en ga je in gesprek met ondernemers. Grote kans dat je binnen de kortste keren bruist van de ideeën!

Jouw skills:netwerken | ondernemen | samenwerken

 

Media & Communicatie

Van Instagram tot YouTube. En van websites tot nieuwsapps. Er zijn oneindig veel manieren om met elkaar te communiceren. Waarschijnlijk doe je er zelf volop aan mee. Maar hoe de mediawereld precies in elkaar zit, weet je eigenlijk niet. Bij de module Media & Communicatie leer je deze wereld kennen. Je volgt lessen, voert projecten uit en bezoekt bedrijven. Droom jij van een carrière als vlogger? Of zou jij je eigen website willen bouwen? Dan is deze module echt iets voor jou!

Jouw skills: creatief denken | nieuwsgierig | communiceren

 

Samen groeien op het Ichthus College!

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
(0321) 31 29 32

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.