Landstede Groep

Keuzemodules

In het eerste en tweede jaar volg je elk half jaar een keuzemodule, waarin verschillende vakken samenkomen. Je verdiept je bijvoorbeeld in ondernemerschap, techniek of sport. Daarbij word je uitgedaagd met een combinatie van lessen, projecten en bedrijfsbezoeken, zodat je het beste uit jezelf haalt. Hieronder lees je meer over de keuzemodules.

Internationalisering

Hoe ziet een schooldag in Afrika eruit? En wat zijn de eetgewoontes in het Midden-Oosten? Bij de module Internationalisering maak je kennis met allerlei landen en culturen. De lessen gaan over wereldburgerschap. Door je te verdiepen in achtergronden en gebruiken, ontwikkel je een andere kijk op de wereld. Interessant, zeker wanneer je ervan houdt om binnen en buiten Nederland nieuwe contacten te leggen. Ga je mee op deze multiculturele ontdekkingsreis?

Jouw skills: nieuwsgierig | sociale & culturele vaardigheden

Techno-Science

Valt het jou ook op dat steeds meer dingen automatisch gaan en dat robots steeds vaker de plekken van mensen innemen? En lijkt het je leuk om mee te denken over oplossingen voor alledaagse problemen in de landbouw? Bij de module Techno-Science bezoek je bedrijven en boerderijen die automatisering toepassen. Ook ga je aan de slag met het ontwerpen en programmeren van eigen oplossingen. Wie weet ontdek jij een manier om nóg sneller en slimmer te werken!

Jouw skills: technisch inzicht | oplossingsgericht denken | interesse in ICT

Kunst & Cultuur

Doe jij niets liever dan op het podium staan? Of lijkt het je interessant om achter de schermen te werken? Bij de module Kunst & Cultuur maak je een korte voorstelling! Jullie doen alles zelf: decors bouwen, kleding maken, schminken, flyers ontwerpen, licht en geluid regelen, dansen en natuurlijk toneelspelen. De lessen van deskundigen komen daarbij goed van pas. Op het podium of achter de schermen werken jullie samen aan een mooie voorstelling, die jullie aan het eind van de module presenteren aan een echt publiek.

Jouw skills: creatief denken | samenwerken | communiceren

Sport+

Sporten, je bent er elke dag mee bezig. Je vindt het zelfs zo leuk, dat je er later misschien meer mee wilt doen. Speciaal voor jou is er daarom de module Sport+. Je kunt je verder verbeteren in de sport die je al doet, volgt clinics van toptrainers en maakt kennis met nieuwe sporten. Ook onderzoek je hoe een gezonde leefstijl bijdraagt aan goede prestaties. Aan het eind van de module organiseer je een sportief evenement en doe je mee aan een spetterende activiteit. Een sporttalent hoef je trouwens niet te zijn: je kunt ook allerlei andere skills ontwikkelen.

Jouw skills: bewegen | samenwerken | organiseren

Organiseren & Ondernemen

Ben jij een ondernemend type? Dan zie je het vast wel zitten om een event te organiseren! Bij de module Organiseren & Ondernemen ga je die uitdaging aan. Daarbij proef je van het ondernemerschap. Zo moet je nadenken over een goede locatie, een passende begroting en de inzet van de juiste mensen. Om inspiratie op te doen, bezoek je bedrijven in de regio en ga je in gesprek met ondernemers. Grote kans dat je binnen de kortste keren bruist van de ideeën!

Jouw skills:netwerken | ondernemen | samenwerken

Media & Communicatie

Van Instagram tot YouTube en van websites tot nieuwsapps. Er zijn oneindig veel manieren om met elkaar te communiceren. Waarschijnlijk doe je er zelf volop aan mee. Bij de module Media & Communicatie leer je de mediawereld kennen. Je volgt lessen, voert projecten uit en bezoekt bedrijven. Droom jij van een carrière als vlogger? Of zou jij je eigen website willen bouwen? Dan is deze module echt iets voor jou!

Jouw skills: creatief denken | nieuwsgierig | communiceren

Foodlab

Heb jij passie voor koken en voeding en zou je hier meer over willen leren? Misschien is de keuzemodule Foodlab dan wel wat voor jou! Tijdens deze lessen ga je de slag met koken, leer je over voedingsgewoonten in verschillende landen, oefen je je horecavaardigheden en doe je kennis op over duurzaamheid. Ook wordt er een gastles georganiseerd om vragen te kunnen stellen aan een professional. Meld je aan als je het leuk lijkt om jouw Foodskills te ontdekken of ontwikkelen! 

Jouw skills: koken | durf | samenwerken | organiseren

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
088-8507330

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.