Landstede Groep

HAAL HET BESTE UIT JEZELF

De wereld om je heen ontdekken, samen aan projecten werken en ervaren wat jouw talenten zijn. Op het Ichthus College Dronten leer je elke dag iets nieuws. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor je vervolgstudie en je persoonlijke groei. Dat doe je met hulp van docenten, op jouw eigen manier. Zo volg je elk halfjaar een keuzemodule, waarin verschillende vakken samenkomen. Je verdiept je bijvoorbeeld in ondernemerschap, techniek of sport. Daarbij word je uitgedaagd met een combinatie van lessen, projecten en bedrijfsbezoeken, zodat je het beste uit jezelf haalt. WAT LIJKT JOU HET LEUKST?

Klik hier voor leuke filmpjes over de modules.

  TECHNO SCIENCE   

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in hoe iets werkt? Heb je wel eens een apparaat uit elkaar gehaald om er binnenin te kijken? Alle dingen om ons heen zijn ooit bedacht door wetenschappers die nieuwsgierig waren. Bij Techno Science ga je zelf aan de slag en leer je over een aantal thema's uit de wetenschap. Zelf iets ontwerpen en bouwen, onderzoeken hoe iets in elkaar zit en je leert hoe de uitvindingen en ontdekkingen van vroeger nu nog steeds belangrijk zijn! De vaardigheden die van applicatie zijn voor deze module zijn: nieuwsgierigheid, precies kunnen werken, technisch inzicht, oplossingsgericht denken en interesse voor ICT.

JOUW SKILLS: TECHNISCH INZICHT, OPLOSSINGSGERICHT DENKEN. INTERESSE IN ICT

   INTERNATIONALISERING   

Ga de wereld ontdekken, trek eropuit! Een schooldag in Afrika van de eetgewoontes in het Midden-Oosten: in deze studiemodule leer je andere culturen écht kennen. Bij de studiemodule Internationalisering maak je kennis met verschillende landen en de bijbehorende cultuurverschillen. Door je te verdiepen inachtergronden en gewoontes, ontwikkel je een frisse kijk op de wereld. En dat verrijkt ook jouw wereld. Ga mee en ontdek!

JOUW VAARDIGHEDEN: NIEUWSGIERIG, SOCIALE & CULTURELE VAARDIGHEDEN

   MEDIA & COMMUNICATIE

Maak je graag foto's en wil je dat ook wel eens met een professionele camera doen? Zou je graag een eigen website willen hebben? Ongetwijfeld ben je actief op social media als TikTok, Insta, Snapchat of YouTube. Voeg daar je eigen website aan toe met je eigen professionele foto's. Bijvoorbeeld over je hobby van je leukste dier, over je favoriete sportclub van vakantieland. Kies voor de module Media & Communicatie! Helemaal op jouw lijf geschreven. #ilovemedia

JOUW SKILLS: CREATIEF DENKEN, NIEUWSGIERIG

   AGRICULTURE

Buiten werken in de tuin en in de kas! In deze module ga je naar buiten om groenten te kweken in de kas en tuin. Je laat ze groeien en je leert alles over groenten en planten. Gaat het regenen of schijnt de zon? Moet je water geven? Je leert ook van alles over het weer! We gaan naar de winkel om inkopente doen en op bezoek bij een boer. En na de aardappeloogst… patat eten!

JOUW VAARDIGHEDEN: NIEUWSGIERIG, ONTDEKKEN - VERZORGEN

   KUNST & CULTUUR

In deze module werk je toe naar een grote voorstelling. Vind jij het gaaf om te acteren, te zingen of te dansen? Dan is deze module echt iets voor jou! Maar er is ook plek voor creatieve leerlingen bij het ontwerpen van posters, maskers, kleding en decors. Je gaat kennis maken met grime en visagie en we gaan een theater bezoeken om te zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat!

JOUW VAARDIGHEDEN: CREATIEF DENKEN, SAMENWERKEN - COMMUNICEREN 

   FILM & ANIMATIE

Je onderzoekt verschillende manieren om bewegend beeld te maken of dat nou een tekenfilm is of een heuse documentaire! Je kijkt naar filmtechnieken, licht en geluid en je kruipt in de huid van een echte animator. Je gaat zelf filmen, flipboekjes en storyboards maken en je volgt workshops van echte professionals.

JOUW SKILLS:  SAMENWERKEN – CREEËREN - ONDERZOEKEN 

   EHBO

Eerste Hulp bij Ongelukken. In deze module leer je meer over hoe te handelen in verschillende noodsituaties. We bieden een breed palet aan informatie en gaan ook oefenen met tiltechnieken, bijvoorbeeld hoe je iemand moet verbinden met snijwonden en hoe je brandwonden behandeld.

JOUW SKILLS: GEVAREN HERKENNEN – SCHERP – SNEL SCHAKELEN 

   DRAMA & THEATER

In deze module ga je aan de slag met allerlei zaken die met een toneelvoorstelling te maken hebben. Je gaat bezig met grime, kleding, een bezoek aan het theater en natuurlijk het dansen en acteren zelf. Ben je liever creatief bezig met papier, potlood en verf? Dan kies je voor de groep ‘Art’. Deze groep gaat aan de slag met al het beeldende wat er bij toneel (en film) komt kijken, zoals het ontwerpen van posters, maskers, kleding en decors.

JOUW SKILLS: CREATIEF DENKEN - SAMENWERKEN - COMMUNICEREN

   MUZIEK

Bij de module muziek ga je samen ontdekken waar jouw muziek interesse ligt en waar je je verder in kunt ontwikkelen. Dit kan zijn met het instrument dat je al speelt of misschien wil je je zangtechniek wel verbeteren. Je krijgt meer te weten over alle manieren waarop je in het dagelijks leven met muziek in aanraking komt.

JOUW SKILLS: MUZIKAAL – SAMENWERKEN - CREEËREN

   ONDERNEMEN & ORGANISEREN

Als het gaat om netwerken, organiseren en samenwerken, is ondernemen helemaal jouw ding! Ben jij een ondernemer in de dop? Zie je het helemaal zitten om een ​​event te organiseren? Bij de studiemodule Ondernemen & Organiseren ga je die uitdaging aan. Om inspiratie op te doen, bezoek je bedrijven in de regio en ga je in gesprek met echte ondernemers. Grote kans dat je binnen de kortste keren jouw ideeën omzet in een succesvol evenement!

JOUW VAARDIGHEDEN: NETWERKEN, ONDERNEMEN - SAMENWERKEN

   SPORT +

Sporten, je bent er elke dag mee bezig. Je vindt het zelfs zo leuk, dat je er later misschien meer mee wilt doen. Speciaal voor jou is daarom de module Sport +. Je kunt je verder verbeteren in de sport die je doet, het volgen van clinics van toptrainers en maakt kennis met nieuwe sporten. Ook onderzoek je hoe een gezonde leefstijl bijdraagt ​​aan goede prestaties. Aan het eind van de module organiseer je een sportief evenement en doe je mee aan een spetterende activiteit. Een sporttalent hoef je trouwens niet te zijn: je kunt ook allerlei andere skills ontwikkelen.

JOUW VAARDIGHEDEN: BEWEGEN, SAMENWERKEN - ORGANISEREN

   FOODLAB (alleen in het tweede leerjaar)

Dagelijks je bezig met voeding: hoe leuk is het dan om zelf een lekkere maaltijd klaar te maken? Of om eens iets heel anders te proberen, zoals vegetarische of buitenlandse gerechten? Tijdens de module Foodlab maak je kennis met verschillende gerechten en het leuke is: jij gaat het zelf klaarmaken! Aan het eind van de module kies je een thema.

Met dat thema ga je vervolgens het lesrestaurant aankleden, een menu samenstellen én bereiden. Als afsluiting van de module, ga je 'uit eten' in je eigen restaurant.

JOUW VAARDIGHEDEN: KOKEN - DURF, SAMENWERKEN - ORGANISEREN

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
088-8507330

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.