Landstede Groep

Haal het beste uit jezelf

De wereld om je heen ontdekken, samen aan projecten werken en ervaren wat jouw talenten zijn. Op het Ichthus College Dronten leer je elke dag iets nieuws. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor je vervolgstudie en je persoonlijke groei. Dat doe je met hulp van docenten, op jouw eigen manier. Zo volg je elk halfjaar een keuzemodule, waarin verschillende vakken samenkomen. Je verdiept je bijvoorbeeld in ondernemerschap, techniek of sport. Daarbij word je uitgedaagd met een combinatie van lessen, projecten en bedrijfsbezoeken, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wat lijkt jou het leukst?

Dit zijn de keuzemodules van leerjaar 1

  TECHNO SCIENCE   

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in hoe iets werkt? Heb je wel eens een apparaat uit elkaar gehaald om er binnenin te kijken? Alle dingen om ons heen zijn ooit bedacht door wetenschappers die nieuwsgierig waren. Bij Techno Science ga je zelf aan de slag en leer je over een aantal thema's uit de wetenschap. Zelf iets ontwerpen en bouwen, onderzoeken hoe iets in elkaar zit en je leert hoe de uitvindingen en ontdekkingen van vroeger nu nog steeds belangrijk zijn! De vaardigheden die van applicatie zijn voor deze module zijn: nieuwsgierigheid, precies kunnen werken, technisch inzicht, oplossingsgericht denken en interesse voor ICT.
JOUW SKILLS: TECHNISCH INZICHT, OPLOSSINGSGERICHT DENKEN. INTERESSE IN ICT

   INTERNATIONALISERING   

Ga de wereld ontdekken, trek eropuit! Een schooldag in Afrika van de eetgewoontes in het Midden-Oosten: in deze studiemodule leer je andere culturen écht kennen. Bij Internationalisering maak je kennis met verschillende landen en de bijbehorende cultuurverschillen. Door je te verdiepen inachtergronden en gewoontes, ontwikkel je een frisse kijk op de wereld. En dat verrijkt ook jouw wereld. Ga mee en ontdek!
JOUW VAARDIGHEDEN: NIEUWSGIERIG, SOCIALE & CULTURELE VAARDIGHEDEN

   MEDIA & COMMUNICATIE

Maak je graag foto's en wil je dat ook wel eens met een professionele camera doen? Zou je graag een eigen website willen hebben? Ongetwijfeld ben je actief op social media als TikTok, Insta, Snapchat of YouTube. Voeg daar je eigen website aan toe met je eigen professionele foto's. Bijvoorbeeld over je hobby van je leukste dier, over je favoriete sportclub van vakantieland. Kies voor de module Media & Communicatie! Helemaal op jouw lijf geschreven. #ilovemedia
JOUW SKILLS: CREATIEF DENKEN, NIEUWSGIERIG

   AGRICULTURE

Buiten werken in de tuin en in de kas! In deze module ga je naar buiten om groenten te kweken in de kas en tuin. Je laat ze groeien en je leert alles over groenten en planten. Gaat het regenen of schijnt de zon? Moet je water geven? Je leert ook van alles over het weer! We gaan naar de winkel om inkopente doen en we gaan op bezoek bij de boer. En na de aardappeloogst… patat eten!
JOUW VAARDIGHEDEN: NIEUWSGIERIG, ONTDEKKEN - VERZORGEN

   KUNST & CULTUUR

In deze module werk je toe naar een grote voorstelling. Vind jij het gaaf om te acteren, te zingen of te dansen? Dan is deze module echt iets voor jou! Maar er is ook plek voor creatieve leerlingen bij het ontwerpen van posters, maskers, kleding en decors. Je gaat kennis maken met grime en visagie en we gaan een theater bezoeken om te zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat!
JOUW VAARDIGHEDEN: CREATIEF DENKEN, SAMENWERKEN - COMMUNICEREN 

   ONDERNEMEN & ORGANISEREN

Als het gaat om netwerken, organiseren en samenwerken, is ondernemen helemaal jouw ding! Ben jij een ondernemer in de dop? Zie je het helemaal zitten om een ​​event te organiseren? Bij de studiemodule Ondernemen & Organiseren ga je die uitdaging aan. Om inspiratie op te doen, bezoek je bedrijven in de regio en ga je in gesprek met echte ondernemers. Grote kans dat je binnen de kortste keren jouw ideeën omzet in een succesvol evenement!
JOUW VAARDIGHEDEN: NETWERKEN, ONDERNEMEN - SAMENWERKEN

   SPORT +

Sporten, je bent er elke dag mee bezig. Je vindt het zelfs zo leuk, dat je er later misschien meer mee wil doen. Speciaal voor jou is daarom de module Sport +. Je kunt je verder verbeteren in de sport die je doet, het volgen van clinics van toptrainers en je maakt kennis met nieuwe sporten. Ook onderzoek je hoe een gezonde leefstijl bijdraagt ​​aan goede prestaties. Aan het eind van de module organiseer je een sportief evenement en doe je mee aan een spetterende activiteit. Een sporttalent hoef je trouwens niet te zijn: je kunt ook allerlei andere skills ontwikkelen.
JOUW VAARDIGHEDEN: BEWEGEN, SAMENWERKEN - ORGANISEREN

Dit zijn de keuzemodules van leerjaar 2

In het tweede leerjaar maak je een meer gerichte keuze. Je weet dan al beter welke vakken je leuk vindt en waar je interesses liggen. Je volgt in jaar 2 daarom één module voor een heel schooljaar. We hebben dan de volgende modules:

   NATUUR & WERELD

Je leert over de veranderende wereld om je heen, en over jouw rol daarin. Wie wil jij zijn in de maatschappij? Ga je meer voor de natuur of leer je liever hoe je robots kunt programmeren? Het komt allemaal voorbij in deze keuzemodule.

  KUNST & MEDIA

Samen werk aan een grote theatervoorstelling. Ontwerp jij de kostuums, de toegangskaartjes of het decor? Sta je liever te schitteren op het podium of in de liveband? Daarnaast leer je over het organiseren van zo’n groot evenement en wat daar allemaal bij komt kijken.

  SPORT & LICHAAM

Je krijgt extra sportieve uitdaging en komt in aanraking met nieuwe sporten. Je leert ook over gezonde voeding en gaat zelf aan de slag in de keuken. Daarnaast krijg je EHBO en leer je hoe je anderen kunt coachen.

Stel je vraag

Contact

Ichthus College Jupiterweg Dronten
Jupiterweg 25
8251 AW Dronten
Telefoonnummer: 088 - 850 7330
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Ichthus College Perron Dronten
De Arend 4
8251 GR Dronten
Telefoonnummer: 0321 - 20 90 10
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl