Landstede Groep

Internationalisering

Lijkt het jou leuk om meer van de wereld te zien, kennis te maken met andere culturen en in contact te komen met leerlingen uit andere landen? Het Ichthus College Dronten biedt leerlingen de mogelijkheid, om gedurende de schoolperiode, deel te nemen aan uitwisselingsprojecten, reizen, dagexcursies en internationale projecten op school.

‘Groeien is grenzen verleggen’
Op het Ichthus College staat ‘samen groeien’ centraal. Het samen groeien doen wij op school op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld groeien door grenzen te verkennen, te overschrijden en te verleggen en zo dus ook over landsgrenzen heen te kijken. Wij vinden het dan ook belangrijk dat je leert omgaan met culturele verschillen. En dat je leert communiceren en presenteren in een moderne vreemde taal én kunt samenwerken, discussiëren en debatteren met leerlingen uit andere landen.

Uitwisselingen in de onder- en bovenbouw
We organiseren verschillende uitwisselingen in zowel de onder- als bovenbouw. Zo kun je bijvoorbeeld in de onderbouw havo naar Ennepetal in Duitsland of naar Bristol in Engeland. In de kerstperiode bezoeken vele leerlingen in klasverband met een opdracht in het Duits, de kerstmarkt in Munster.

In havo-vwo kun je meedoen aan uitwisselingen in Frankrijk of China. Ook gaan we met leerlingen naar steden als Parijs, Berlijn en Rome of een dag snowboarden in Bottrop.Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er een aantal sportieve docenten die een wintersportreis organiseren. Dit zijn activiteiten zoals we die de afgelopen jaren hebben ondernomen met leerlingen. Internationalisering is volop in ontwikkeling en de activiteiten kunnen per leerjaar wel wisselen.

Naast reizen en uitwisselingen kan internationalisering ook langs de digitale snelweg. Bij diverse vakken zal de aandacht voor mondiale vraagstukken omtrent cultuur, religie, duurzaamheid, ontwikkelingen zo zijn plek krijgen. Hiervoor zijn ook diverse projecten met leerlingen wereldwijd te starten. Ook dat is internationalisering.

Meer weten?
Wil je meer informatie over internationalisering op het Ichthus College Dronten? Neem dan contact met ons op via info@ichthusdronten.nl

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer:
(0321) 31 29 32

Telefoonnummer Het Perron Dronten:
(0321) 20 90 10

Ons e-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Wilt u uw zoon/dochter ziek of beter melden? Klik dan hier.