Landstede Groep

Internationalisering

Lijkt het jou leuk om meer van de wereld te zien, kennis te maken met andere culturen en in contact te komen met leerlingen uit andere landen? Het Ichthus College Dronten biedt leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan uitwisselingsprojecten, reizen, dagexcursies en internationale projecten op school.

‘Groeien is grenzen verleggen’   

Op het Ichthus College staat ‘samen groeien’ centraal. Het samen groeien doen wij op school op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld groeien door grenzen te verkennen, te overschrijden en te verleggen en zo dus ook over landsgrenzen heen te kijken. Wij vinden het dan ook belangrijk dat je leert omgaan met culturele verschillen. En dat je leert communiceren en presenteren in een moderne vreemde taal én kunt samenwerken, discussiëren en debatteren met leerlingen uit andere landen.

Uitwisselingen in de onder- en bovenbouw

We organiseren verschillende uitwisselingen in zowel de onder- als bovenbouw. Zo kun je bijvoorbeelds deelnemen aan een uitwisseling met een school in Ennepetal (Duitsland) of Fougères (Frankrijk) of Beijing (China). In de kerstperiode bezoeken veel leerlingen in klasverband met een opdracht in het Duits de kerstmarkt in Münster. 

Ook gaan we naar steden als Londen, Parijs, Berlijn en Rome of een dag snowboarden in Bottrop. Waar mogelijk verblijven we in gastgezinnen. Je leert dan nog meer van de plaatselijke gebruiken en gewoonten. Daarbij is het natuurlijk dé manier om de talen goed te leren. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er een aantal sportieve docenten die een wintersportreis organiseren. Internationalisering is volop in ontwikkeling. De activiteiten kunnen per leerjaar wisselen.

Naast reizen en uitwisselingen kan internationalisering ook langs de digitale snelweg. Bij diverse vakken is er aandacht voor mondiale vraagstukken omtrent cultuur, religie en duurzaamheid. Hiervoor zijn ook diverse projecten met leerlingen wereldwijd. Ook dat is internationalisering!

Meer weten?

Wil je meer informatie over internationalisering op het Ichthus College Dronten? Neem dan contact met ons op via info@ichthusdronten.nl

Stel je vraag

Contact

Ichthus College Jupiterweg Dronten
Jupiterweg 25
8251 AW Dronten
Telefoonnummer: 088 - 850 7330
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl

Ichthus College Perron Dronten
De Arend 4
8251 GR Dronten
Telefoonnummer: 0321 - 20 90 10
E-mailadres: info@ichthusdronten.nl